donderdag 6 juni 2013

State:Chaos + Acid Deathtrip + The Devil's 3rd @ Canix, Lottum (25/05)

Het overkomt mij steeds vaker; metalfeestjes in obscure Limburgse of Brabantse dorpjes waarvan ik het bestaan niet afwist noch dat daar een lokale metalscène is. Dit keer reis ik af naar Lottum, in de buurt van Venlo, om daar lekker een avondje te chillen met toffe gasten, toffe muziek en lekker bier. Op het programma staan bekende namen voor het zuiden des lands; de veteranen van State:Chaos, het gloednieuwe doch snoeiharde boogiegeweld van Acid Deathtrip en de jonge Tilburgse thrashers van The Devil's 3rd.

Omdat de drummer van Collision last had van een blessure moest de band deze keer overslaan. Vervanging werd er gevonden in de vorm van de jonge Tilburgse thrashers van The Devil's 3rd. Als de band rond de klok van 10 aftrapt blijkt al gelijk duidelijk te zijn dat deze gasten weten wat ze doen. Het spel is strak en hard en ondanks de technische problemen na het eerste nummer gaat de band vrolijk door met zijn set. Aandachttrekker voor het oog is toch wel frontman Frans Wijnen die in zijn strakke legging en tanktop de show steelt door compleet los te gaan. Overal op en rondom het podium wordt gestaan en gehangen en geheadbanged; alsof het niets is. Ook het publiek moet het ontgelden bij de beste man en werd daarmee flink betrokken in de show. Kortom een goede show van een band met potentie.

Na een korte ombouw pauze is het podium gereed voor de nieuwe sensatie op boogie gebied; Acid Deathtrip uit Horst beklimt het podium in Lottum en geeft je een klap recht in je gezicht met zijn sludge rock/metal. De sound is ontiegelijk hard (wat niet raar is met 2 Sunn versterkers) en de band, waarvan alle leden al vele paden hebben bewandeld in de muziekwereld, krijgen het publiek op momenten goed mee. De onlangs verschenen titelloze EP komt rijkelijk aan bod, maar ook nieuwe nummers die gaan verschijnen op de split met Hangman's Chair passeren de revue. De band speelt de show als een geoliede machine en vind pas rust als de laatste feedback is neergestreken. Toppertje, zonder meer!

Afsluiter van de avond is ook geen onbekende; State:Chaos brengt facecrushing Death\Thrash die je niet gauw loslaat. Jammerlijk feit is wel dat als de heren aantreden het publiek flink is verdund. Jammer, want deze band verdient het om gezien te worden. Nog een jammerlijk feit is dat dit de laatste show is van drummer Richie. Ondanks al deze feiten speelt de band een afsluitwaardige show die nog lang in de oren na blijft suizen. Met een plezierig gevoel stap ik dan ook de auto weer in. Terug naar Weert, terug naar huis na een zeer geslaagde avond!

1 opmerking:

  1. Zo zonde van de drummer van State:Chaos, zo'n sexy drummer vind je nergens meer!

    BeantwoordenVerwijderen